Aperitifem nazywany jest alkohol, często ziołowy, pity przed posiłkiem w celu zaostrzenia apetytu. W zależności od kraju (tradycja ta najczęściej kultywowana jest na południu Europy) może to być pastis, wermut czy ouzo. Czy działanie aperitifu ma ...
Zaloguj się, aby przeczytać cały artykuł.
You might also like
More from Doniesienia
Pięć najczęściej czytanych artykułów
Stale monitorujemy aktywność naszych użytkowników i obserwujemy, które materiały cieszą się największą popularnością. Analizujemy, dlaczego tak się dzieje, i wyciągamy …
Trzy najczęściej oglądane materiały wideo
Od lat przeprowadzamy wywiady i rozmawiamy z najwybitniejszymi ekspertami medycznymi w Polsce i za granicą. Jesteśmy na najważniejszych konferencjach i …
Pięć najciekawszych artykułów, które mogłeś ominąć
Drogi lekarzu, przygotowaliśmy dla Ciebie pięć najciekawszych artykułów, które powinieneś poznać, aby lepiej i skuteczniej leczyć swoich pacjentów. Wiedza medyczna …